Logo KB Kenniscentrum
KENNISPLATFORM VOOR KATHODISCHE BESCHERMING

Zoutverladingssteiger Delfzijl

Inmiddels is de eerste fase van de renovatie van de betonnen delen afgerond. Medio 2019 zal gestart worden met fase 2.
Project

Onderzoek corrosie-activiteit

Corrosie van de wapening kan worden opgespoord door de activiteit van deze reacties te bepalen met behulp van elektrische potentiaalmetingen.
Potentiaalmetingen

Studiemiddag geannuleerd

In verband met het COVID-19 virus is besloten de studiemiddag van 10 juni te annuleren. Op dit moment wordt gekeken of de studiemiddag verplaatst kan worden naar een andere datum.
Meer informatie volgt snel

Waarom een kenniscentrum?

Binnen Nederland is in de loop der jaren een zeer grote ervaring opgedaan met het toepassen van kathodische bescherming op beton- en staalconstructies. Hoewel het een beproefde uiterst duurzame techniek is, is het aantal kathodisch beschermde constructies relatief gering.  
Om de techniek “Kathodische bescherming” bij een breed publiek onder de aandacht te brengen alsook toegankelijk te maken heeft een aantal partijen het initiatief genomen de stichting “KB-kenniscentrum” op te richten. Uitwisseling van ideeën en kennis staan voorop. 

Kathodische bescherming 

Al sinds 1972 wordt deze techniek gebruikt om het roesten van wapening in beton te stoppen. Inmiddels is het een algemeen aanvaarde en gedegen oplossing. 
Over KB Kenniscentrum

Doel van KB Kenniscentrum

De belangrijkste doelstelling van het KB Kenniscentrum is het delen en verbreden van de kennis op het gebied van kathodische bescherming van beton.
Doel

Concrete Solutions

7th International Conference on Concrete Repair (including Cathodic Protection): 30 september - 2 oktober 2019 - Cluj (Romania) 
Schrijf u nu in!